розповімо лише про деяких принципах, керуючись якими, кожен зможе самостійно комбінувати страви для свого вихованця.
- Їжа повинна бути завжди свіжою.Не можна давати, їжу холодну або гарячу, краще всього, якщо вона буде доведена до кімнатної температури.
- Якщо їжа дасться в формі в’язкого фаршу, то кращі всього зробити з неї кульки і розкласти їх на блюдце або на неглибокої тарілці.
- Кішки дуже неохоче вживають гарнір (каші, варені овочі). Тому його краще всього подрібнити або натерти на тертці й змішати з м’ясом.
- М’ясні продукти необхідно ретельно переморозіть в морозильній камері, не менше 48-ми годин.М’ясо використовується тільки яловиче, причому дуже дрібні жилки і пленочки нарізаються разом з ним. Свинину, баранину, дичину необхідно обов’язково відварювати. У них можуть знаходитися яйця гельмінтів. Молода телятина ще не містить всього комплексу ферментативних речовин, які необхідні кішці.З субпродуктів можна використовувати серце, печінка і нирки. М’ясопродукти нарізаються тонкими смужками (розміром приблизно 3 см), з тим, щоб тварина деякий час пережовував їх, а не заковтувати цілком. Процес жування не дозволяє утворюватися на зубах зубного каменю.
- Риба (бажано морська) дається тільки у вареному вигляді. І не частіше 2-х разів на тиждень. Сира риба у харчовому тракті сприяє руйнуванню вітамінів групи В. Але навіть відварна риба не повинна складати основу раціону кішки. Постійне рибне меню погано позначається на запаху від кішки.
- Один-два рази на тиждень можна запропонувати кішці свіже яйце (за смаком або сире, або варене).
- Велика кількість тваринного білка міститься в молочних продуктах. Але не всі кішки реагують на молоко однаково.Багато хто любить смачну манну кашу-«розмазню», сир, натертий твердий сир, кисле молоко, ряжанку, кефір. Раціон підбирається індивідуально. Іноді можна дати ложку свіжої сметани або вершків.
- Білок рослинного походження міститься, головним чином, в овочах і бобових.Але ці компоненти йдуть тільки в якості незначних добавок через погану засвоюваності. Фрукти (наприклад, диню) можна давати іноді за смаком.
- Котячі консерви можна давати з наповнювачами (наприклад, запарених вівсяними пластівцями або манною кашею, звареною на воді).
- Хліб давати кішкам можна. Деякі з них особливо охоче їдять чорний житній хліб. Найкраще (це корисно), коли він поїдається з вареною рибою.
- Рекомендується використання сухих кормів (бажано Premium, тобто вищої якості).Застосування новітніх технологій у виробництві дозволило створити такі формули сухих кормів, які за своїм складом та збалансованості наближаються до ідеального раціону для кішок і собак.При годівлі сухими кормами потрібно завжди стежити, щоб у кішки була достатня кількість питної води (обов’язково кип’яченою!). Вода змінюється щодня.
- У кішок повинен бути вироблений чіткий режим харчування. У віці до 3-х місяців кошеня буде їсти 6 разів на день;з 3-х до 6-ти місяців 4-5 разів на добу, починаючи з 6-ти місяців до 3-х разів на добу, після 8-ми місяців – кішка стає дорослою і повинна харчуватися двічі на день. Найкращий час для годування пов’язано з періодами підвищеної активності, а саме: близько 8-9 ранку і 6-7 годин вечора.
Котам протипоказані: шоколад, цукерки, каву, алкоголь, копченості, паштети, консерви, призначені для людей, мариновані продукти, кондитерські вироби, варення, солона і зі спеціями їжа.

.jpg)
Немає коментарів:
Дописати коментар